Wonen in Nunspeet

Zelf je huis bouwen is een droom van velen! De gemeente Nunspeet heeft verschillende kavels beschikbaar. Bekijk de kaart van de gemeente Nunspeet en kies de kavel waar jij graag wilt wonen.

Midden in de Natuur

De gemeente Nunspeet bestaat uit de kernen Nunspeet, Elspeet, Hulshorst en Vierhouten en telt bijna 27.000 inwoners. Nunspeet wordt met name gewaardeerd om de mooie natuur. Niet voor niets weten veel toeristen en recreanten Nunspeet te waarderen. De ligging is gewoon prachtig. Op de grens van de uitgestrekte bossen en heidevelden van de Veluwe aan de oostkant en het Veluwemeer aan de westkant is het genieten.

Door het grote aantal kunstenaars dat in Nunspeet gewoond en gewerkt heeft staat het dorp al jaren bekend als kunstenaarsdorp. Namen als Jos Lussenburg, Ben Viegers, Chris ten Bruggen Kate, Arthur Briët en Edzard Koning kom je vaak tegen, ook in de straatnamen.


Goed bereikbaar

De bereikbaarheid van Nunspeet is optimaal. Het ligt langs de A28 en heeft een NS-station. Maar Nunspeet heeft ook een uitgebreid fietspadennetwerk en ligt aan diverse fiets- en wandelroutes.


Actieve omgeving

Nunspeet heeft een uitgebreid en divers verenigingsleven, waaronder vele sportverenigingen. De omgeving van Nunspeet biedt veel mogelijkheden voor actieve vrijetijdsbesteding. Watersport, mountainbikeroutes, fiets- en wandelroutes, ruiterpaden, voor elk wat wils.

Kortom; in Nunspeet is het mooi wonen, prima werken en prachtig recreëren.