6. Uitvoering

Normaliter vraagt men parallel aan de bouwaanvraag bij één of meerdere aannemers een offerte aan voor het bouwen van de woning. Dit gebeurt op basis van bestektekeningen en een bestek.

Zo kan de selectie en contractvorming met de aannemer tijdens de omgevingsvergunningprocedure plaatsvinden en bij afgifte van de vergunning gereed zijn. Indien alles naar wens verloopt, kan men globaal genomen binnen circa 6 tot 8 maanden na het eerste gesprek met de architect met de bouw starten.

Als de ruwbouw gestart is, moeten er ook keuzes gemaakt worden aangaande de afbouw en de gedetailleerde (binnen)afwerking.

Dit kan natuurlijk al in combinatie met de uitwerking van het definitieve ontwerp maar het kan ook later, desgewenst in overleg met een binnenhuisarchitect. Hierbij moet gedacht worden aan de keuken met apparatuur, badkamer inclusief sanitair en tegelwerk maar ook afwerking van wanden, vloeren, plafonds, deuren, verlichting, etc.

Naast de afbouw is ook de afwerking van uw kavel, de tuininrichting, opritten en terrassen een aspect waar goed naar gekeken dient te worden. Hierbij kan eventueel de hulp van een tuinarchitect en/of hovenier ingeschakeld worden.

Gemiddeld genomen (afhankelijk van bouwsysteem, planning, weersomstandigheden en uitvoerende partij) duurt de bouw van een woning circa 10 tot 12 maanden.